Ana içeriğe atla

İlk Servlet'imiz ve Servlet Örnekleri

Servlet hakkında kısa bilgiler edindiğimize göre artık yazmaya başlayabiliriz. Eclipse Neon Java EE paketi üzerinden çalışmalarıma devam edeceğim. Kısaca Eclipse üzerinden java web projesi ve servlet oluşturmayı gösterip yazıma devam edeceğim.

Adım 1:File dosyasından new tıklıyoruz. Ardından, Dynamic Web Project tıklıyoruz.


























Adım 2:Projemize isim veriyoruz. Ardından sonucumuzu seçip next diyoruz.

Adım 3: Burada kaynak dosyası ile ilgili sayfa çıkacaktır. Tekrar next diyoruz. Burada Generate web.xml deployment descriptor kısmını tik atarak finish diyoruz.


Adım 4: Bundan sonra projemiz açılacaktır. Servlet dosyası eklemeden önce servlet sınıflarını kullanabilmek için servlet api kütüphanesini indirmemiz gerekiyor. internetten yazdığınızda bir sürü site çıkıyor herhangi birinden indirebilirsiniz. 3.0 sürümlerinden biri işinizi görür. Projenin üstüne tıklayıp, Build Path diyoruz ardından Configure Build Path tıklıyoruz.


Adım 5: Library kısmında Add External JARs kısmından indirdiğimiz kütüphaneyi ekleyip OK diyoruz.


Adım 5:Java Resource içerisindeki src doyasına sağa tıklayarak new tıklıyoruz. Oradan Servlet tıklıyoruz.

Adım 6:Burada paketimizi seçiyoruz .Yoksa adını yazınca otomatik oluşturulacaktır. Servlet ismimizi belirledikten sonra next diyoruz. Burada web.xml'deki configurasyonu hakkında bilgiler var. Şimdilik bunu es geçiyoruz, next diyoruz. Burada next dediğimizde default ayarlar web.xml aktarılacaktır. 

Adım 7:Kullanacağımız metodları seçip Finish tıklıyoruz. Servletimiz oluşuyor. 


İlk örnek olarak internette bulduğum örneği paylaşmak istiyorum. Kendim üzerinde çalışıp ürettiğim örnekleri github sayfamda paylaşacağım, oradan inceleyebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin. :)


package deneme;

import java.io.IOException;
import java.io.PrintWriter;

import javax.servlet.ServletException;
import javax.servlet.annotation.WebServlet;
import javax.servlet.http.HttpServlet;
import javax.servlet.http.HttpServletRequest;
import javax.servlet.http.HttpServletResponse;
@WebServlet("/MyFirstServlet")
public class MyFirstServlet extends HttpServlet {
 private static final long serialVersionUID = 1L;
 String merhaba;
 String ad;
 String soyad;
    public MyFirstServlet() {
        super();
        merhaba="Merhaba Java Severler bu benim ilk servletim";
        ad="Ecem";
        soyad="Bölük";
        // TODO Auto-generated constructor stub
    }
 protected void doGet(HttpServletRequest request, HttpServletResponse response) throws ServletException, IOException {
     final PrintWriter out=response.getWriter();
     out.println(merhaba);
     out.println(ad);
     out.println(soyad);
     out.println("-----------");
     out.println("Remote Host:"+request.getRemoteHost());
     out.println("Port Number:"+request.getRemotePort());
 }

}

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Örnek Algoritmalar ve Örnek C++ Kodları

Örneklerimize bu başlığımız altında devam ediyoruz arkadaşlar. :) Yıl başına kadar C++ hakkında bildiğim tüm konuları ve yaptığım projeleri sizlerle paylaşacağım. Sorularınızı yorumlarda bekliyorum. Şimdiden kolay gelsin :) Algoritma 5: Yarıçapı klavyeden girilen kürenin yüzey alanını ve hacmini açıklayan algoritmanın C++ kodunu yazınız.(π=3) #include <iostream> using namespace std; int main() { float r,alan,hacim; cout<<“Yaricapi giriniz:”; cin>>r; alan=4*3*r*r; hacim=(4*3*r*r*r)/3; cout<<“Alan:”<<alan<<endl; cout<<“Hacim”<<hacim<<endl; } Algoritma 6: Katsayıları klavyeden girilen birinci dereceden denklemin kökünü bulan algoritmanın C++ kodunu yazınız. #include <iostream> using namespace std; int main() { int a,b,c,x; cout<<“Katsayilari giriniz:”; cin>>a>>b>>c; x=(c-b)/a; cout<<“Kok:”<<x; } Algoritma 7:Klavyeden yarıçapı ve dilim açısı girilen daire diliminin

Java SE ve Java EE Nedir?

En çok merak edilen karıştırılan hengisinden başlasam acaba gibi bir sürü sorulara neden olan Java SE ve Java EE tanımlarından aralarındaki farklardan bahsetmek istiyorum. Önce Java SE'den başlayalım; Java SE açılımı Java Standart Edition olan Java programlama dilini kullanan bir yazılım geliştirme paketidir. Java SE ile daha çok küçük uygulamalar geliştirilir. Java SE ile geliştirilen uygulamalar, Windows,Linux ve Mac gibi bir çok işletim sisteminde sorunsuz çalışır. Java EE ise açılımı Java Enterprise Edition olan web üzerinde kurumsal online uygulamalar geliştirmek, dağıtmak için Java tabanlı bağımsız bir platformdur. Java EE, Java SE üzerine inşaa edildiği için içerisinde birçok Java SE bileşeni barındırır. Java EE'de çok katmanlı web tabanlı uygulamalar geliştirmek için bir çok API'ler ve protokoller bulunur. Java EE standartlaştırılmış yapısıyla uygulama gelişimini basitleştirir ve öğrenimini kolaylaştırmaktadır. Eğer kurumsal yapılar üzerinde çalışıyorsanız, Ja

C++ ile Veri Yapıları

Bu yazımızda, bilgisayar dünyasının temel yapı taşı olan veri yapısı konusunu ele alacağız. Bu konu oldukça zor olmakla birlikte, gayet önemli ve eğlenceli yapıdır. Veri yapısını bilmek ve etkin kullanmak, hayatınızda yapacağınız projelerde size kolaylık sağlayacaktır. Veri yapısı genel olarak bakıldığınında hayatımızın her anında vardır. Konular ilerledikçe bu daha iyi anlaşılacaktır. Veri yapısını tanımlamak gerekirse, bilgisayar ortamında verilerin etkin olarak saklanması ve işlenmesi için kullanılır. Veri yapıları, verilerin düzenlenme biçimini belirleyen yapıtaşlarıdır. Bir yazılım değişkeni bile basit bir veri yapısı olarak kabul edilebilir. Değişik algoritmalarda verilerin diziler, listeler, yığıtlar, kuyruklar, ağaçlar ve çizgeler gibi veri modellerine uydurularak düzenlenmesi gerekebilir. Veri, yapı ve algoritma bir yazılımın birbirinden ayrılmaz bileşenleridir. Algoritması hazırlanmış her yapı için verilerin düzenli bir şekilde kullanımı önemlidir. Çünkü yapı iyi kurul