Ana içeriğe atla

Örnek Algoritmalar ve Örnek C++ Kodları

Örneklerimize bu başlığımız altında devam ediyoruz arkadaşlar. :) Yıl başına kadar C++ hakkında bildiğim tüm konuları ve yaptığım projeleri sizlerle paylaşacağım. Sorularınızı yorumlarda bekliyorum. Şimdiden kolay gelsin :)

Algoritma 5: Yarıçapı klavyeden girilen kürenin yüzey alanını ve hacmini açıklayan algoritmanın C++ kodunu yazınız.(π=3)
#include <iostream>

using namespace std;

int main()

{

float r,alan,hacim;

cout<<“Yaricapi giriniz:”;

cin>>r;

alan=4*3*r*r;

hacim=(4*3*r*r*r)/3;

cout<<“Alan:”<<alan<<endl;

cout<<“Hacim”<<hacim<<endl;

}
Algoritma 6: Katsayıları klavyeden girilen birinci dereceden denklemin kökünü bulan algoritmanın C++ kodunu yazınız.
#include <iostream>

using namespace std;

int main()

{

int a,b,c,x;

cout<<“Katsayilari giriniz:”;

cin>>a>>b>>c;

x=(c-b)/a;

cout<<“Kok:”<<x;

}
Algoritma 7:Klavyeden yarıçapı ve dilim açısı girilen daire diliminin alanını hesaplayan algoritmanın C++ kodunu yazınız.(π=3)
#include <iostream>

using namespace std;

int main()

{

float r,a,alan;

cout<<“Yaricapi giriniz:”;

cin>>r;

cout<<“Aciyi giriniz:”;

cin>>a;

alan=(3*r*r*a)/360;

cout<<“Alan:”<<alan;

}
Algoritma 8:Kütlesi, hızı ve yüksekliği klavyeden girilen cismin kinetik ve potansiyel enerjisini bulan algoritmanın C++ kodunu yazınız.(g=9.8 m/s2)
#include <iostream>

using namespace std;

int main()

{

float m,v,h;

float kinetik,potansiyel;

cout<<“Kutleyi giriniz:”;

cin>>m;

cout<<“Hizi giriniz:”;

cin>>v;

cout<<“Yuksekliği giriniz:”;

cin>>h;

kinetik=(1*m*v*v)/2;

potansiyel=m*g*h;

cout<<“Kinetik Enerji:”<<kinetik<<endl;

cout<<“Potansiyel Enerji:”<<potansiyel<<endl;

}
Algoritma 9: Kütlesi, molekül ve molekül ağırlığı girilen cismin mol sayısını hesaplayan algoritmanın C++ kodunu yazınız.
#include <iostream>

using namespace std;

int main()

{

int m,MA,MA,mol;

cout<<“Kutle giriniz:”;

cin>>m;

cout<<“Molekul Agırlıgı giriniz:”;

cin>>MA;

cout<<“Molekul Sayisi giriniz:”;

cin>>MS;

mol=(m*Ma)/MS;

cout<<“Mol:”<<mol;

}

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Algoritma Kavramı, Sözde Kod ve Akış Diyagramı

Bu yazımda çoğumuzun amelelik gibi gördüğü fakat belki de en önemli konu hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum. Bundan sonra küçük örneklerle kod yazmayı arttıracağız. Programlama dillerinden bahsetmiştik geçenlerde. Yüksek seviyeli veya düşük seviyeli diller olsun hepsinin arasında kullanım farkları haricinde çok bir farkılılık yoktur. Hayatımızda kullandığımız koca koca programları, programlama dilleri değil onları hazırlayan algoritma kaynağı oluşturur. Kısaca algoritma kavramını tanımlarsak; Algoritma, belli bir problemi çözmek veya belli bir amaca ulaşmak için çizilen yoldur. Algoritma proglamlamada kullanılan en güzel tekniktir. Neyi nasıl yapacağımızı planlamamızı sağlar. Algoritmayı oluşturanda sözde kod ve akış diyagramlarıdır. ALGORİTMA ÖRNEĞİ(resim1) Sözde Kod:Yapacağımız algoritmayı kısa olarak sözle tanımlama yöntemidir. Örneğin; İki sayının toplamını veren algoritmanın sözde kodunu yazınız. 1)BAŞLA 2)YAZ(“1.sayiyi giriniz:”) 3)OKU(S1) 4)YAZ(“2.sayiyi g...

Java SE ve Java EE Nedir?

En çok merak edilen karıştırılan hengisinden başlasam acaba gibi bir sürü sorulara neden olan Java SE ve Java EE tanımlarından aralarındaki farklardan bahsetmek istiyorum. Önce Java SE'den başlayalım; Java SE açılımı Java Standart Edition olan Java programlama dilini kullanan bir yazılım geliştirme paketidir. Java SE ile daha çok küçük uygulamalar geliştirilir. Java SE ile geliştirilen uygulamalar, Windows,Linux ve Mac gibi bir çok işletim sisteminde sorunsuz çalışır. Java EE ise açılımı Java Enterprise Edition olan web üzerinde kurumsal online uygulamalar geliştirmek, dağıtmak için Java tabanlı bağımsız bir platformdur. Java EE, Java SE üzerine inşaa edildiği için içerisinde birçok Java SE bileşeni barındırır. Java EE'de çok katmanlı web tabanlı uygulamalar geliştirmek için bir çok API'ler ve protokoller bulunur. Java EE standartlaştırılmış yapısıyla uygulama gelişimini basitleştirir ve öğrenimini kolaylaştırmaktadır. Eğer kurumsal yapılar üzerinde çalışıyorsanız, Ja...